>Lisää Pihlajamäen Rädyistä


>

Edellisessä tekstissäni mainitsin Pihlajamäen Rätyjen sukujulkaisun. Sain selville että se oli varsin edullinen, joten tilasin sitä kaksi kappaletta ja lahjoitin toisen kappaleen sukututkimusseuran kirjastolle.

Sain kirjat postissa viime viikon alkupuolella. Kirjasta selvisi, että Rädyt, joista siis polveudun, tulivat nykyisen Pyhäjärven Mäkiöiskylälle noin 1590, ilmeisesti jostakin Karjalasta. Muuttaneet olivat nimeltään Pekka Pekanpoika Räty vaimoineen ja Lauri Pekanpoika Räty. Heidän oletetaan olevan isä ja poika, mutta varmaa tietoa siitä ei ole. Periaatteesa he voisivat olla myös veljeksiä. Suurta ongelmaa tuo ei aiheuta koska vanhimmasta Pekasta ei ole muuta tietoa kuin tuo etunimi.

Sattui vielä niin, että sain viime viikon loppupuolella sähköpostissa kyselyn Hedvig Malilasta s. Pyhäjärvellä 15.8.1851. Kun sitten tutkin asiaa vähän tarkemmin, ilmeni että tuo Hedvig oli myös noita Pyhäjärven Rätyjä äitinsä puolelta. Hänen isänsä oli ennen Malilaan muuttoaan Tikka eli Hattukankaasta, eli kuului myös esivanhempieni jälkeläisiin, joten pengoin noita Hedvigin esipolvia parhaimmillaan yhdeksän sukupolven verran tietokantaani. Kun sitten lähetin nuo tulokset kyselijälle olivat kiitokset varsin ylitsevuotavat.

Mainokset

Tietoja Markku Tahkokorpi

Uusiutuvan energian, energiatehokkuuden ja kevyen liikenteen edistäjä, sukututkija.
Kategoria(t): Sukututkimus. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: >Lisää Pihlajamäen Rädyistä

  1. >Mistä kirjaa voi tilata ja paljonko maksaa?

  2. Markku sanoo:

    >Tilasin kirjat Pihlajamäen Rätyjen sukuseuran puheenjohtajalta. Postittaja oli joku muu, henkilö ei ole tiedossani. Yhteystietoja löytyy täältä http://suvut.genealogia.fi/radyt/Sukuneuvosto.htmlHintaa tuli kahdelle kirjalle toimituskuluineen noin 36 €, joten yhden hinta jää alle kahden kympin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s