Sukututkimuspäivien satoa


Kävin taas Suomen Sukututkimusseuran vuosittaisilla sukututkimuspäivillä, jotka tällä kertaa pidettiin Kokkolassa 15.-17.3.2013.

Esitelmiissä kuultiin mielenkiintoista tietoa kokkolalaisista kauppiaista ja merenkulkijoista. Heistä Anders Roos vanhempi ja poikansa Anders Roos nuorempi olivat 1800-luvun alkupuolella Suomen Suuriruhtinaskunnan varakkaimpia henkilöitä. Kävimme vierailulla myös Anders Roos nuoremman rakennuttamassa talossa joka nykyisin toimii taidemuseona.

Messuosastoilta mukaan tarttui mm. Ylivieskan sukututkijoiden vastikään julkaisema kirja Ylivieskan Juurikosken kantatalon jälkeläisistä. Kirjassa on listattu Knuutti Juurikosken (n. 1480-1550) jälkeläisiä 1800-luvun puolivälin tienoille asti. Kirjaa voi pitää jonkinlaisena Kalajokilaakson sukututkimuksen perusteoksena sillä Knuutilla on jälkeläisiä Ylivieskan lisäksi käytännössä kaikissa muissakin Kalajokilaakson pitäjissä sekä myös pohjoisemmalla ja eteläisemmällä Pohjanmaalla. Itsekin lukeudun Knuutin jälkeläisiin varmasti ainakin yhden haaran kautta. Monet noista Knuutin jälkeläishaaroista on jo tutkittu muissa kirjoissa joten jälkeläisiä ei ole käyty läpi nykypäivään asti.

Image 

Tietoja Markku Tahkokorpi

Uusiutuvan energian, energiatehokkuuden ja kevyen liikenteen edistäjä, sukututkija.
Kategoria(t): Sukututkimus. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s