Sukututkimustilanteesta


Olen jo useamman kerran lupaillut verkossa olevan sukusivuni päivitystä, joten sain sen vihdoin aikaiseksi tänä viikonloppuna. Linkki sivulle löytyy mm. tältä sivustolta ko. sivustoa käsittelevältä alasivulta.

Aloitettuani yritystoiminnan huhtikuun alusta minulla on ollut huomattavasti vähemmän aikaa käytettävissä sukututkimukseen, mutta silloin tällöin täytyy palata harrastuksenkin pariin.  Olen saanut yhteydenottoja sieltä täältä koskien yhteisiä tai muuten kiinnostavia varhaispolvia ja näistä on useimmiten ollut hyötyä myös oman tutkimuksen osalta.

Suomen Sukututkimusseuran Suku Forum on näin suomalaiselle sukututkijalle varsinainen aarreaitta kun sitä sopivasti haeskelee tai avaa siellä sanaisen arkkunsa. Viimeksi kävi ilmi että Pyhäjärven Kaurasista on olemassa kirja ja minulla olevien tietojen perusteella näyttää vahvasti siltä että nuo Pyhäjärven Kauraset ovat minulle samalla tavalla sukua kuin Ylivieskan Kontiot, Karhukankaan Koskelat tai Madetojat, eli siis noilla suvuilla on yhteisiä esi-isiä kanssani. Tuli myös taas kerrattua että tuohon edellä mainittuun joukkoon kuuluu myös Oulun Hellman-suku.

Vaimon sukuja sivuava huomio oli se, että Iskanius-suku josta myös on sukukirja olemassa, näyttäisi ainakin merkittävältä osin polveutuvan Hoffréneista. Tämä on sikäli mielenkiintoista että vaimoni isän sisko on naimisissa Iskaniuksen kanssa, joten sisarukset ovat siinä tietämättään naineet Hoffrén-sukuisia.

Tietoja Markku Tahkokorpi

Uusiutuvan energian, energiatehokkuuden ja kevyen liikenteen edistäjä, sukututkija.
Kategoria(t): Sukututkimus. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s