Talven 2013-2014 tilanteesta


Bloggaus on taas jäänyt, lähinnä siksi että sukututkimusrintamalla ei ole tapahtunut mitään kovin mullistavaa. Pääasiassa olen viime kuukaudet käynyt läpi Koistiloiden kirjaa. Olen päässyt sivulle 100 jossa listataan vuonna 1869 syntyneiden Paavo Koistisen (n. 1520-n. 1570) jälkeläisten perheitä. Kirjasta on löytynyt paljon uusia sukulaisia ja yhteyksiä olemassa olleitten ihmisten välillä. Toisaalta olen havainnut että omassa tietokannassani on joistakin haaroista paremmat tiedot kuin tuossa kirjassa. Lisäksi olen käynyt läpi alkupolvet aiemmin mainostamastani Juurikkala-kirjasta. Joitakin lisäyksiä on tullut myös muualle, erityisesti Pyhäjärven esipolviin, joita olen käynyt läpi kirkonkirjoista. Olen myös tutkinut lisää Jokitulppojen sukuhaaroja, joiden tutkimukseen sain lisäinnostusta selvitellessäni Kimmo Niskasen esipolvia.

Tänä päivänä (17.2.2014) tietokannassani on reilut 52 000 henkilöä.

Tällä hetkellä tärkein kiinnostuksen kohteeni, ja kompastuskiveni on esiäitini Anna Mikontytär, s. Haapajärven rippikirjan mukaan 5.8.1733 jossakin, ja kuollut ilmeisesti 1770-luvulla. Hän oli Heikki Heikinpoika Olkkosen (1731-1800) ensimmäinen vaimo ja esiäitini useampaakin kautta. Jos tuolle Annalle löytyisi vanhemmat, täydentyisi sukupuuni merkittävästi.

Olen vielä kahden vaiheilla sen suhteen lähteäkkö Sukututkimuspäiville Savonlinnaan maaliskuussa vaiko ei.

 

Tietoja Markku Tahkokorpi

Uusiutuvan energian, energiatehokkuuden ja kevyen liikenteen edistäjä, sukututkija.
Kategoria(t): Sukututkimus. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

5 vastausta artikkeliin: Talven 2013-2014 tilanteesta

 1. Kaisa Toijanniemi sanoo:

  Kiitos! Jokitulpot kiinnostavat kovasti, sillä Paavo Sorola, Jokitulppo on sukujuurissani! Olisiko tutkimuksissasi jotain uutta minullekin? Mielenkiintoisin uutinen itselleni on ollut DNA haplotulos X, joka on aika harvinainen Suomessa. Äitilinjani päässä on Carin Jakobsdr 2.5.1698 Haapajärvi, avioitui Tulpon kanssa. Miten X on tullut Haapajärvelle, ja onko siellä tämän haplon edustajia muitakin? Vain yksi X-osuma on löytynyt Suomesta, Lohtajalta! Terveisin KT

 2. Tahkis sanoo:

  Olet varmaankin lukenut aiemmat juttuni tuon Paavo Tuomaanpoika Enqvist/Sorola/Jokitulpon esipolvista. Hänen isoisänsä Matti Tylsä/Katajan alkuperä on minulle täysin hämärän peitossa. Tuon Matin vaimosta Riitasta, joka siis ilmeisesti on Tuomas-isän äiti, minulla ei myöskään ole muuta tietoa kuin tuo etunimi. Tuomas kuitenkin mitä ilmeisimmin on syntynyt Oulussa 1695. Tuon Paavon äidin Anna Revon alkuperästä ei myöskään ole tietoa.

 3. S.M. Kankaanpää sanoo:

  Tuo toiseksi viimeinen kappaleesi on vähän epäselvä.
  Minulta löytyy Heikki Heikinpoika Olkkonen s. 14.5.1732 Haapajärvi ja kuollut 13.3.1800 Haapajärvi. Oulun maakunta-arkistosta lyötyy hänen perukirjansa,
  1. pso Anna s.4.8.1733 ja synnytti 8 lasta vuosina 1752-1771
  2. pso Brita Heikintytär Kyllönen vihitty 1782 ja kuollut 15.8.1803

  Annasta en ole minäkään löytänyt enempää.
  Mutta kuka on mainitsemasi Maria Mikontytär s. 5.8.1733 ?

  Oma sukuhaarani on Heikin ja Annan pojan Paavon (Påhl) jälkipolvia. Käytännössä kaikki Kärsämäen Kankaanpäät.

  • Tahkis sanoo:

   Oli tosiaan tullut typo tekstiin. Kysessä oli tietenkin Anna Mikontytär, kuten kappaleen loppupuolella mainitsen.

  • Tahkis sanoo:

   Polveudutko siis tuosta Manna Paavonpoika Nurmesniemestä, jolle minulla ei ole edes kuolinaikaa, vai jostakin muusta sisaruksesta?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s