Sukututkimuksen edistymisestä ja vastoinkäymisestä


Joulun tienoilla oli taas aikaa tehdä jotakin myös sukututkimuksen edistämiseksi. Niinpä syötin joitakin aikoja sitten hankkimastani ”Juurikoski – ylivieskalainen kantatalo”-kirjasta joitakin alkuhaaroja tietokantaani. Ensin tuli kirjan avulla todistettua että polveudun tuosta noin 1480 syntyneestä Ylivieskan Juurikosken perustajasta Knuutti Juurikoskesta niin kuin olin arvellutkin.

Toisaalta yhdessä haarassa tuli sitten melko paha takapakki, sillä olin jo ollut jokseenkin varma että Matti Kiimamaa / Kiviniemen (1769 – 1830) vaimo Anna Matintytär, joka Nivalan rippikirjojen mukaan on syntynyt 24.2.1778 ja kuollut 21.7.1815 Nivalan Kiviniemessä olisi ollut Ylivieskalaisen Matti Ollilan/Visurin tytär. Nyt tuo kirja kuitenkin todisti että tämä Visurin Anna häipyikin Ylivieskasta Kalajoelle eikä Alavieskaan niin kuin olin kuvitellut.

Mahlman-Uusitalon sukukirjassa tuon Annan väitetään syntyneen Nivalassa, mutta minä en ole löytänyt hänestä mitään merkintää Nivalan rippikirjoista ennen kuin hän muuttaa Nivalaan tuon Matin vaimona Alavieskasta noin vuonna 1809. Matin ja Annan vihkimerkintää ei myöskään löydy mistään. He ovat todennäköisesti menneet naimisiin vuonna 1798 sillä ensimmäinen (tiedossa oleva) lapsi Kustaa syntyy Alavieskassa maaliskuussa 1799. Matin ja Annan Tapani-poika kastetaan Kalajoella 1805 ja Liisa-sisarelle, joka on syntynyt 22.10.1803 Nivalan rippikirjojen mukaan ei löydy kastemerkintää.

Jos jollakulla on jotakin lisätietoa tuon Annan vanhemmista tai esipolvista pidemmälle niin ottaisin tietoja vastaan hyvin mielelläni.

Tietoja Markku Tahkokorpi

Uusiutuvan energian, energiatehokkuuden ja kevyen liikenteen edistäjä, sukututkija.
Kategoria(t): Sukututkimus. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s