Tapahtumia sukututkimusrintamalla


Vuosi on taas lähes hujahtanut edellisestä artikkelista ja kaikenlaista mielenkiintoista on tapahtunut sukututkimusprosessissani. Sain alkuvuonna syötettyä ruotusotilas Kristian Mahlmanin jälkeläiset tietokantaani, ja nyt on työn alla Katajalan suku. Näyttäisi siltä että aikoinaan Seppo Kiviojalta hankkimani teos saattaa tulla syötetyksi vuoden loppuun mennessä, tai viimeistään ensi vuoden alkupuolella.

Kuulutko sukuuni tapahtumasta Vantaalta hankin tällä kertaa tuoreen kirja ”Kilpeläisten sukutarinaa Syvänmäestä vuodesta 1561”. Alaotsikko on Heinäveden, Kangaslammin ja Leppävirran Saahkarlahden Kilpeläiset. Motivaationa tälle oli, että vaimoni, tai tarkemmin sanottuna anoppini on kahtakin kautta näiden kyseisten Kilpeläisten jälkeläinen.

dsc_1669

Kesän aikana sain selvitettyä varsin suurella varmuudelle, että esiäitini Anna Matintytär Järvelä s. 24.2.1778 polveutuu Sievin Markkulasta. Hänelle ei ole löytynyt syntymäpaikkaa, sillä vaikuttaa siltä että hänen vanhempansa asuivat Nivalassa Annan syntymän aikoihin 1770-luvulla. Nivalasta ei tuolta ajalta ole kirkonkirjoja olemassa. Vähän myöhemmin perhe kuitenkin löytyy Ylivieskan Järvelästä, ja Annakin on siellä mukana. Tästä seuraa että olen kaukaista sukua ”Mike” Markkulalle, yhdelle Applen perustajista ja mahdollisesti rikkaimmalle suomalaisjuuriselle henkilölle. Hänen isoisänsä muutti tuolta Markkulan tilalta aikoinaan rapakon taakse. Tein kesällä myös saman ”pyhiinvaellusmatkan” Markkulan tilalle, jonka Mike teki jo jokin aika sitten.

ylivieska_jarvela_1778

Kuvassa Anna vanhempineen ja sisaruksineen Järvelässä Ylivieskan rippikirjassa 1778-1782. Anna on tuo alamarginaalissa mainittu Anna jonka tässä väitetään syntyeen 1777.
Annan isä on tuo Bror Matti s. 11.2.1739 ja äiti Liisa Pekantytär s. 6.4.1731.

 

Mainokset

Tietoja Markku Tahkokorpi

Uusiutuvan energian, energiatehokkuuden ja kevyen liikenteen edistäjä, sukututkija.
Kategoria(t): Sukututkimus. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s