Suku 2017 tapahtuman satoa


Suku 2017 tapahtuma, eli tämän vuoden sukututkimuspäivät pidettiin 18-19.3.2017 lähietäisyydellä, eli kävelymatkan päässä kotoani Otaniemessä. (http://www.genealogia.fi/suku-2017) Tapahtuma juhlisti samalla kertaa Suomen Sukututkimusseuran ja Suomen 100-vuotispäivää ja oli tavanomaisesta poiketen Suomen Sukututkimusseuran itsensä järjestämä. Tilaisuudessa jaettin myös juhlan kunniaksi erilaisia palkintoja ja kunnianosoituksia.

Sukututkimuspäivien ohessa oli pitkin viikkoa sukututkimusseuran yhteistyökumppaneiden tapahtumia, pääasiassa erilaisissa arkistoissa. Noihin tapahtumiin en muiden kiireiden takia kuitenkaan ehtinyt.

Tapahtumasta ei tällä kertaa tarttunut mukaan kirjallisuutta, mutta kuulin mielenkiintoisia esityksiä mm. päivien teeman liittyvästä sukutarina-aiheesta. Jos joskus kirjoitan sukukirjan, niin näiden päivien jälkeen olen pätevämpi tuohon tehtävään. Myös DNA-sukututkimuksesta oli useita mielenkiintoisia esityksiä, jotka selkeyttivät käsityksiäni aiheesta. Esitykset myös innoittivat minua teettämään joskus tulevaisuudessa myös mtDNA-testin itsestäni. Sen perusteella selviää suoran äitilinjani alkuperä. Myös Veli-Pekka Toropaisen esitys Turun 1600-luvun ulkomaalaisista porvarisverkostoista oli kiinnostava.

Tiina Miettisen esitys Sursill-suvun alkupolvista oli myös uutta tietoa antava. Hänen tekemästään tuoreesta tutkimuksesta ilmeni mm. että Erik Ångerman ei koskaan käyttänyt Sursill-nimeä. Hän ei myöskään ollut ainakaan kovin merkittävä kauppias, vaan pikemminkin tavanomainen maanviljelijä Tegin kylässä nykyisen Uumajan alueella. Uutta jännittävää tietoa oli Östen Erikinpojan puumerkki, jonka Tiina Miettinen oli löytänyt yhdestä dokumentista.

Olin ennen tapahtumaa asettanut itselleni tavoitteeksi saada Katajalan suku syötettyä tietokantaani, ja onnistuinkin siinä. Tietokannassani on nyt jo yli 79 000 henkilöä ja lähikuukausina ohitan varmaankin 80 000 henkilön rajapyykin. Lupaamaani päivitystä verkkoon en ole saanut aikaiseksi, sillä olen kartoittanut mahdollisuutta siirtää verkkosivusto jollekin muulle alustalle. Nykyratkaisu on tietokantani koolla turhan raskas, ja käyttämäni verkkolevy kallis moniin muihin ratkaisuihin verrattuna. Olen myös pohtinut mahdollisuutta laittaa verkkoon vain suorat esivanhempani, jolloin sivua ei tarvitsisi suojata salasanalla.

Tapahtumassa tapasin myös useita ennen näkemättömiä sukulaisia, ja kävin heidän kanssaan mielenkiintoisia keskusteluja.

Tietoja Markku Tahkokorpi

Uusiutuvan energian, energiatehokkuuden ja kevyen liikenteen edistäjä, sukututkija.
Kategoria(t): Henkilökohtaista, Sukututkimus Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Suku 2017 tapahtuman satoa

  1. Hilkka (Hilde) Ahmaoja sanoo:

    Hei Markku, artikkelisi oli mielenkiintoinen. Minulla on aikomus paneutua Ahmaoja-sukuun, kunhan jään eläkkeelle ensi vuoden puolella. Mielenkiintoinen aihe. Hyvää kevättä toivoo Hilkka (Kulmalasta)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s