Y-Haploryhmän tarkennuksesta


SavolaispuuSain eilen sähköpostia Georg Dunkelilta, joka pitää yllä N-haploryhmän (eli meidän itäsuomalaisten miesten haploryhmän) haplopuuta. Hän esitti lähisukulaisensa puolesta toivomuksen, että tilaisin täsmennyksen Y-DNA-analyysiini. Eritysesti kyseessä olisi ollut Y-Full-analyysi, jotta minun paikkani haplopuussa olisi saatu tarkennettua. Hänen arvauksensa oli, että kuulun haaraan N-Y22335, joka käsitykseni mukaan on eronnut muista N-haaroista vuoden 1500 tienoilla.

FTDNA:n alennus päättyi tänään (ainakin toistaiseksi). Alennetulla hinnalla Y-Full(500) olisi maksanut 379 US$, mutta tällä hetkellä minulla ei ollut mahdollista sitä tilata. Toivon mukaan alkuvuodesta tulee taas uusi alennusjakso, ja olen silloin paremmin varoissani.

Googlaamalla Y22335 löytyy verkosta haplopuita, joiden perusteella näkee missä tuo haara sijaitsee. Joka tapausessa se on osa ns. N-haploryhmän ”savolaishaaraa”. Yllä olevassa kuvassa ylöspäin lähtevä päähaara on ”savolaishaara” ja alaspäin osittain näkyvä haara on ”karjalaishaara”  N-haploryhmästä. Tuo oletettu haarani Y22335 näkyy kuvassa oranssina.

Mainokset

Tietoja Markku Tahkokorpi

Uusiutuvan energian, energiatehokkuuden ja kevyen liikenteen edistäjä, sukututkija.
Kategoria(t): Henkilökohtaista, Sukututkimus. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s