Tietoja

Tahkis syksyllä 2010

Olen 1956 syntynyt tietoliikenneinsinööri ja asustan vaimoni kanssa Espoossa. Tyttäremme opiskelee eläinlääkäriksi Cluj-Napocassa Romaniassa. Poika kirjoitti ylioppilaaksi keväällä 2013.  Tarkempia tietoja minusta löytyy Linkedin ja Facebook profiileistani.

Harrastan sukututkimusta ja asioimis- ja retkipyöräilyä, joista kerron lisää erillisillä sivuilla.

Olen myös intohimoinen kestävien energiaratkaisujen edistäjä.  Tätä tarkoitusta varten perustin huhtikuussa 2013 yrityksen Utuapu Oy josta löytyy lisätietoa täältä ja Facebookista.

Tulevaisuus on myös aina kiehtonut minua, joten tulevaisuuden tutkimuksen seuran jäsenenä saatan kirjoittaa siitäkin aiheesta.

Sivuston otsikkokuvassa on Tipu Sulttaanin kesäpalatsi Mysoren lähettyvillä Intiassa. Siellä poikkesin talven 2009-2010 matkallani Kaakkois-Aasiaan ja takaisin. Matkalla pidin Blogia joka löytyy täältä.

10 vastausta artikkeliin: Tietoja

 1. Wesa Lehto sanoo:

  Hei Markku,

  Mina ja vaimoni Annelie keskustelimme kanssasi Antinkankaan hautausmaalla Haapajärvellä ja sitten kahvilla Olkkosilla. Otin sinusta kuvan Olkkosten pihalla ja lähetän sen mielelläni sinulle, jos lähetät minulle sähköpostiosoitteesi.

  Parhain terkuin,

  Wesa

 2. Ester Heinonen sanoo:

  Hei. Kiinnostaa Vehkalahti. Minulla on kyseitä sukus Haapajärvellä . Aurinkoista ja hyvää kesää! T.Ester

  • Tahkis sanoo:

   Mitä kautta olet Vehkalahtia? Voit lähettää minulle sähköpostia esimerkiksi osoitteeseen tahko at iki.fi.

 3. Anneli sanoo:

  Hei! Tahtoisin isäni suvusta Vehkalahti Haapajärvi ja sekä äitini suvusta Hautakangas Uusikarleby/Haapajärvi tietoa enemmän mutta miten niitä löytäisin ja paljonko maksaa?

  • Hei Anneli

   Jos sinulla on esivanhemmat tiedossa 1800-luvun puolelle, (eli siis henkilöihin, jotka ovat syntyneet 1800-luvulla ja syntymäaika on tiedossa) niin sen jälkeen tutkiminen on suhteellisen helppoa ja halpaa jopa internetistä löytyvien lähteiden avulla. Jos noita 1900-luvun esivanhempia joutuu etsimään kirkoherranvirastojen kautta niin tiedon saatavuus on tuurista kiinni. Eri kirkkoherranvirastot suhtautuvat erilaisella innostuksella sukututkijoiden tarpeisiin. Kirkkoherranvirastojen laskutus myös vaihtelee, mutta uskoisin, että muutamalla kympillä pääsee pahimmassakin tapauksessa tuonne 1800-luvulle, jos palvelu on muuten saatavissa.

   Minulla itselläni on aika paljon Vehkalahtia tietokannassani, joten jos voimme yhdistää sinut tietokannassani oleviin henkilöihin, päästään jo varsin pitkälle. Haapajärven Hautakankaista on tehty kirjakin, joka on kokonaisuudessaan tietokannassani, joten jos olet tuon tutkitun suvun lisähaara, niin olemme jo hyvin lähellä.

 4. Laitinen sanoo:

  Hei! löysiin tämän sivun etsiessäni Maria Juhontytär . Törmälehto esivanhempia. Christer Mahlman s. 1714 Kymeenkartano on Marian isänisänisiänisä. Löytyykö lisää tietoa kyseisestä suvusta.

  • Christian Mahlmanin jälkeläisistä on Mahlman-Uusitalo sukuseura tehnyt aikamoisen opuksen. Tarkemmin sanottuna tuon teoksen laati Eugen Uusitalo. Kirja löytyy ainakin Nivalan kirjastosta. Itse en ole onnistunut saamaan painettua kirjaa itselleni, muutta sain melko lopullisen esiversion häneltä sähköisena joskus vuosituhannen alkuvuosina.

 5. Raija Nordling sanoo:

  Hei. Löysin tämän sivuston, kun etsin tietoa isoisästäni Emil Anselminpoika Parkkilasta. Mistä olet saanut tiedon, että hän on kadonnut vankileirillä? Meillä ei ole ollut tuota tietoa. Ilmeisesti olen myös sukua sinulle, olisi mukavaa tietää mitä kautta.

 6. Hei Raija
  Tieto Neuvostoliittoon muuttamisesta on ”Kansamme Kohtalonvuodet Haapajärvi ”-kirjasta. Kuolinsyystä ja paikasta minulta ei löytynyt varmaa lähdetietoa.
  Tuo Emil Anselminpoika Parkkila oli isoaitini pikkuserkku, joten ainakin neljännet serkut olemme sitä kautta. Jos sinulla on muiita esipolvia Haapajärven suunnalta niin sukulaisuussuhteita voi olla muitakin.

  • Raija Nordling sanoo:

   Hei,

   kiitos vastauksesta. Minä olen vanhoista papereista lukenut, että Emilille ja lapsille anottiin maastamuuttolupaa. Emilin äidille oli tullut huhtikuussa 34 tieto siitä, että Emil olisi tehnyt itsemurhan. Minusta tuota on vaikea uskoa ja olen sitä mieltä, että jotain muuta on tapahtunut. Mitään virallista tietoa ei asiasta ole. Täytyy yrittää selvittää asiaa vielä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s